Pro novináře| Tiskové zprávy| Rodinná nadace manželů Kellnerových rozdělila...

Rodinná nadace manželů Kellnerových rozdělila vloni takřka 90 milionů korun

22. května 2017 Nadace Renáty a Petra Kellnerových The Kellner Family Foundation rozdělila v roce 2016 dary ve výši téměř 90 milionů korun. Většina z prostředků směřovala do vzdělávacích projektů a na podporu studijně nadaných dětí. Za osm let své existence podpořila Nadace děti, studenty, učitele a vědce celkovou částkou 533 milionů korun.

Téměř polovinu z celkové částky, kterou Nadace rozdělila za uplynulý rok, získali formou sociálních stipendií studenti osmiletého gymnázia Open Gate v Babicích u Prahy. Na Open Gate v akademickém roce 2016/2017  studuje 237 posluchačů, 94 z nich právě díky sociálnímu stipendiu. Dvanáct stipendistů přišlo na Open Gate z pěstounské péče, osm z dětských domovů a ostatní ze sociálně znevýhodněných rodin.

Významný byl rok 2016 pro projekt Pomáháme školám k úspěchu, jehož vznik  iniciovala Nadace v roce 2010 a od té doby zajišťuje jeho rozvoj i financování. Zkušený tým odborníků přispívá ke zvyšování kvality výuky na veřejných základních školách, a to s důrazem na individuální přístup pedagogů k žákům. V uplynulém roce takto Nadace přímo podpořila více než čtyři stovky pedagogů a jejich prostřednictvím přes 6 000 žáků na veřejných základních školách po celé ČR. Podpora projektu Pomáháme školám k úspěchu dosáhla necelých 37 milionů korun.

Třetím pilířem podpory Nadace byl stejně jako v uplynulých letech projekt Univerzity. S jeho pomocí studuje v aktuálním akademickém roce na univerzitách a vysokých školách v ČR i v zahraničí padesátka úspěšných studentů. Za dobu existence projektu poskytla Nadace granty na úhradu školného a nákladů spojených se studiem již 120 studentům. V roce 2016 bylo studentům vyplaceno 7,45 milionu korun.

Kompletní výroční zprávu za rok 2016 uveřejnila Nadace na stránkách www.kellnerfoundation.cz (přímý odkaz na VZ Nadace 2016: http://bit.ly/NadaceKFF_VZ2016)

Poznámka pro editory:
Nadace The Kellner Family Foundation
Rodinná nadace Renáty a Petra Kellnerových byla založena v roce 2009 s cílem podporovat především dlouhodobé vzdělávací projekty určené žákům základních škol a jejich učitelům, středoškolákům a vysokoškolákům i absolventům postgraduálního vzdělávání. Vyhledává a podporuje studijně nadané děti a mladé lidi vyrůstající v podmínkách, které jim ztěžují nebo neumožňují přístup ke kvalitnímu vzdělání. Největší část finančních prostředků věnuje Nadace na sociální stipendia pro studenty gymnázia Open Gate, dále studentům českých i zahraničních univerzit formou finančních grantů a na projekt Pomáháme školám k úspěchu ve veřejných základních školách. Od svého založení přispěla rodinná nadace manželů Kellnerových na realizaci společensky prospěšných projektů částku přesahující 533 milionů Kč.

Probíhá ověření zadaných údajů. Nezavírejte, prosím okno prohlížeče a vyčkejte na dokončení.