Pro novináře| Tiskové zprávy| Rodinná nadace manželů Kellnerových rozdělila...

Rodinná nadace manželů Kellnerových rozdělila vloni takřka 90 milionů korun

22. května 2017 Nadace Renáty a Petra Kellnerových The Kellner Family Foundation rozdělila v roce 2016 dary ve výši téměř 90 milionů korun. Většina z prostředků směřovala do vzdělávacích projektů a na podporu studijně nadaných dětí. Za osm let své existence podpořila Nadace děti, studenty, učitele a vědce celkovou částkou 533 milionů korun.

Téměř polovinu z celkové částky, kterou Nadace rozdělila za uplynulý rok, získali formou sociálních stipendií studenti osmiletého gymnázia Open Gate v Babicích u Prahy. Na Open Gate v akademickém roce 2016/2017  studuje 237 posluchačů, 94 z nich právě díky sociálnímu stipendiu. Dvanáct stipendistů přišlo na Open Gate z pěstounské péče, osm z dětských domovů a ostatní ze sociálně znevýhodněných rodin.

Významný byl rok 2016 pro projekt Pomáháme školám k úspěchu, jehož vznik  iniciovala Nadace v roce 2010 a od té doby zajišťuje jeho rozvoj i financování. Zkušený tým odborníků přispívá ke zvyšování kvality výuky na veřejných základních školách, a to s důrazem na individuální přístup pedagogů k žákům. V uplynulém roce takto Nadace přímo podpořila více než čtyři stovky pedagogů a jejich prostřednictvím přes 6 000 žáků na veřejných základních školách po celé ČR. Podpora projektu Pomáháme školám k úspěchu dosáhla necelých 37 milionů korun.

Třetím pilířem podpory Nadace byl stejně jako v uplynulých letech projekt Univerzity. S jeho pomocí studuje v aktuálním akademickém roce na univerzitách a vysokých školách v ČR i v zahraničí padesátka úspěšných studentů. Za dobu existence projektu poskytla Nadace granty na úhradu školného a nákladů spojených se studiem již 120 studentům. V roce 2016 bylo studentům vyplaceno 7,45 milionu korun.

Kompletní výroční zprávu za rok 2016 uveřejnila Nadace na stránkách www.kellnerfoundation.cz (přímý odkaz na VZ Nadace 2016: http://bit.ly/NadaceKFF_VZ2016)

Poznámka pro editory:
Nadace The Kellner Family Foundation
Rodinná nadace Renáty a Petra Kellnerových byla založena v roce 2009 s cílem podporovat především dlouhodobé vzdělávací projekty určené žákům základních škol a jejich učitelům, středoškolákům a vysokoškolákům i absolventům postgraduálního vzdělávání. Vyhledává a podporuje studijně nadané děti a mladé lidi vyrůstající v podmínkách, které jim ztěžují nebo neumožňují přístup ke kvalitnímu vzdělání. Největší část finančních prostředků věnuje Nadace na sociální stipendia pro studenty gymnázia Open Gate, dále studentům českých i zahraničních univerzit formou finančních grantů a na projekt Pomáháme školám k úspěchu ve veřejných základních školách. Od svého založení přispěla rodinná nadace manželů Kellnerových na realizaci společensky prospěšných projektů částku přesahující 533 milionů Kč.