Pro novináře| Tiskové zprávy| Nadace The Kellner Family Foundation se ohrazuje...

Nadace The Kellner Family Foundation se ohrazuje proti nepravdivým tvrzením Andreje Babiše v magazínu Forbes Česko

17. října 2017 V posledním vydání magazínu Forbes Česko (číslo 10/2017) uvedl Andrej Babiš na adresu manželů Kellnerových a Nadace The Kellner Family Foundation nepravdivé tvrzení, když prohlásil, že "Petr Kellner si udělal školu, z níž čerpá dobré absolventy pro sebe... a dělat vlastní školy, to já nepovažuji za charitu. Kolik dal samoživitelkám?".

Nadace The Kellner Family Foundation se proti těmto nepravdivým slovům ohrazuje a uvádí následující fakta:

1. Manželé Kellnerovi podporují vzdělávací aktivity v České republice prostřednictvím svých nadací více než 15 let a za tu dobu rozdělili přes 1,2 miliardy korun.

2. Na gymnáziu Open Gate díky sociálním stipendiím Nadace The Kellner Family Foundation studovalo (nebo studuje) od roku 2005:

136 studentů z neúplných rodin, tedy z rodiny, kde je matka, otec, případně prarodiče v roli samoživitele;
    125 studentů z tzv. sociálně slabých rodin;
    27 studentů z dětských domovů;
    17 studentů z pěstounských rodin;
    3 studenti z Fondu ohrožených dětí (Klokánku).

Těmto studentům již bylo na stipendiích rozděleno přes půl miliardy korun.

3. Na zahraničních i českých univerzitách díky stipendiu Nadace The Kellner Family Foundation za posledních osm let studovalo na 150 absolventů středních škol z celé České republiky.

4. Za dvanáct let existence osmiletého gymnázia Open Gate pracovalo nebo pracuje ve společnostech Skupiny PPF pouhých sedm absolventů.

Probíhá ověření zadaných údajů. Nezavírejte, prosím okno prohlížeče a vyčkejte na dokončení.