Festival pedagogické inspirace 2015: zkušenosti s výukou si vymění 500 učitelů a odborníků z celé ČR

Festival pedagogické inspirace 2015: zkušenosti s výukou si vymění 500 učitelů a odborníků z celé ČR

6. – 7. listopadu 2015 se uskuteční v prostorách Základní školy Kunratice 2. ročník Festivalu pedagogické inspirace. Během festivalu bude téměř pět stovek pedagogů a odborníků sdílet své zkušenosti a příklady „dobré praxe“ z výuky žáků na tuzemských základních školách.

Festivalu pedagogické inspirace se zúčastní okolo 500 přihlášených pedagogů a dalších hostů. Účastníci jsou učitelé škol zapojených do projektu Pomáháme školám k úspěchu a dalších základních škol z celé ČR i zástupci různých odborných institucí. Hlavním cílem festivalu je přinášet učitelům praktické tipy pro výuku a vytvářet příležitosti ke vzájemnému učení a sdílení zkušeností.

Festival je založený na osvědčeném konceptu „učitelé učitelům“. Pro účastníky je připraveno více než 90 praktických pracovních dílen s různorodými tématy, které povedou pedagogové ze škol zapojených do projektu Pomáháme školám k úspěchu a další zkušení lektoři. K nejžádanějším tématům patří rozvoj čtenářských dovedností, párová výuka a kolegiální podpora mezi učiteli, výuka matematiky metodou profesora Hejného, výuka cizích jazyků, badatelství v oborových předmětech nebo dílny zaměřené na osobnostní a sociální výchovu dětí.

Loňský první ročník získal mezi učiteli i školami obrovský ohlas. Možnost diskutovat s kolegy a vyzkoušet si leckdy nové výukové metody v praxi pod vedením zkušeného lektora čeští učitelé vítají.

programová ředitelka

Hana Košťálová

programová ředitelka projektu Pomáháme školám k úspěchu

Jak dodala, počet letos akreditovaných pedagogů je dvojnásobně vyšší, než v roce 2014.

Festival organizují odborníci z projektu Pomáháme školám k úspěchu Nadace The Kellner Family Foundation spolu se Základní školou Kunratice. Účastníci festivalu nemusí hradit žádný poplatek. Projekt Pomáháme školám k úspěchu získal záštitu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Ilustrační video z loňského prvního ročníku Festivalu pedagogické inspirace lze shlédnout na stránce: http://www.kellnerfoundation.cz/pomahame-skolam-k-uspechu/projektove-skoly/spolupracujici-skoly

Další tiskové zprávy

Všechny aktuality